Kost og stress

Kosten har stor betydning for, hvordan vi trives. Ikke mindst, hvis man vil øge sin robusthed over for stress.

Kosten påvirker vores hormonbalance og nervesystem og det samme gør stress. Hvis vi stresser vores krop med for meget eller forkert mad, skubber vi til den ubalance, som stressen i forvejen har påført os. Det er derfor vigtigt, at kosten indeholder de nødvendige vitaminer og mineraler, man har brug for.

Det, der styrker den ene, ikke nødvendigvis er godt for den anden. Det kan være lidt af et puslespil at finde frem til, hvad der styrker og opbygger ens krop, men det er et puslespil, som er værd at fordybe sig i enten på egen hånd eller med hjælp fra andre. Generelt kan man dog sige, at et godt sted at begynde er at skære ned på kaffe, te, øl, vin, spiritus, cola, sukker, hvidt mel og fast food og mærke godt efter, hvordan kroppen reagerer på ændringerne.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at slankekure eller meget skrappe diæter stresser din krop. Hvis du vil i gang med at ændre din kost, skal du derfor foretage små ændringer hen ad vejen og mærke efter, hvordan det fungerer for dig. Der er størst sandsynlighed for langvarig succes, hvis du ikke presser dig selv med store krav.